Faq

Kan ikzelf wat doen tegen snurken?

  • gewichtsvermindering
  • rookstop
  • beperk alcohol in de avonduren
  • geen slaapmiddelen
  • ruglig in bed vermijden

Ik snurk maar ik heb geen apneu

Voor jou is de snurkbeugel heel interessant. In principe komt iedere snurker in aanmerking voor een beugel. 95% van de snurkers is erbij gebaat en bijna 85% is zelfs volledig van zijn probleem verlost.

Wordt de behandeling terugbetaald?

Er dient steeds een slaaponderzoek plaats te vinden in een slaapcentrum. Afhankelijk van de mate van apneu die daar wordt vastgesteld, komt u al dan niet in aanmerking voor terugbetaling.

Werkt de beugel bij iedereen?

In 85% van de gevallen heeft de beugel al effect binnen één week, soms zelfs al na nacht.

Ik heb al een cpap masker

Als het masker u niet voldoende comfort en/of uitkomst biedt, levert de beugel misschien voor jou wel het gewenste resultaat op. De meeste patiënten verkiezen de beugel boven de mra.

Prothesedragers

Soms lukt dit niet. Patiënten met een volledige onderprotese (zonder implantaten) kunnen niet geholpen worden. In een tandenloze bovenkaak kan het soms wel nog gebruikt worden

Soorten beugels

Er zijn momenteel meer dan 150 verschillende types. In het kabinet wordt hoofdzakelijk gewerkt met alle types van Somnomed. Deze wordt wereldwijd het meest toegepast en is het aangenaamst om te dragen

Wat is de levensduur van zo'n beugeltje?

Een goed onderhouden beugel gaat even lang mee als een prothese, namelijk tot 7 jaar. Van grote invloed is het onderhoud. Gebruik steeds de voorgeschreven producten. Patiënten die in aanmerking komen voor terugbetaling hebben iedere 5 jaar recht op een vernieuwing.

Wat gebeurt er met mijn kaakgewricht?

Het is niet bewezen dat de stand van uw kaak verandert of dat het kaakgewricht slijt door het gebruik van de beugel. Wel is het zo dat extra mobiliteit in uw kaakgewricht kan komen doordat de spieren ietwat worden gerekt. Wel is het belangrijk dat u in het begin de opgelegde oefeningen doet.

Geeft een mra pijn?

Het kan de eerste dagen / weken een vervelend gevoel geven. Dit is de gewenningsperiode. Dit is te vergelijken met een ortho-beugeltje.

Mra en tandenknarsen

Knarsers kunnen de mra gebruiken. Het gaat zelfs knarsen tegen. U draagt dan de mra in plaats van het opbeetplaatje.

Mra bijstellen

Een mra kan worden bijgesteld. Dit kan uzelf doen; bij de plaatsing krijgt u hierover alle nodige uitleg.